Muizenoren

Welkom in de klas van de Muizenoren (3).

Onze klas bestaat uit 23 leuke jongens en meisjes.

Juf Annemerijn staat van maandag tot en met vrijdag voor de groep. Op de maandag en de donderdag is juf Geja, de onderwijsassistent, op school om ons te helpen.

Van dinsdag tot en met vrijdag beginnen wij met een inloopmoment. De kinderen gaan dan in groepjes of zelfstandig aan het werk wat voor hun klaar ligt. Na de inloop gaan we in de kring. In de kring mogen de kinderen iets vertellen, ook nemen we dan tijd voor het Bijbelverhaal en het zingen van liederen.
.

Na de kring is het tijd voor lezen. De kinderen gaan in de basis-, meer- en weergroepen aan de slag. Zo leren de kinderen de letter die de juf aanbiedt en gaan daar zelfstandig verder mee. Zij gaan bedenken in welke woorden die letter voorkomt en of de letter vooraan, in het midden of achteraan staat. Daarna gaan ze de letter verwerken door middel van letters of woorden flitsen, werkbladen maken of een andere verwerking die past bij de aangeboden letter. De kinderen leren de letters niet zoals in het alfabet. Zij leren de letters hoe ze klinken.

Als het lezen afgerond is gaan we buitenspelen. Na het buitenspelen is het tijd voor het eten en drinken, tijdens het eten en drinken wordt er een verhaaltje voorgelezen.

Na het eten en drinken is het tijd voor schrijven. De kinderen leren de eerste dag van aangeboden letter van lezen deze te schrijven. De tweede dag leren ze de letter schrijven in verschillende woorden.

Na het schrijven gaan we rekenen. Vier dagen in de week rekenen we vanuit het werkboek. De andere dag werken de kinderen spelenderwijs aan een rekendoel. Dit doel sluit aan bij de methode toets en is vaak iets waar de kinderen extra oefening voor nodig hebben.

Na het rekenen is het weer tijd om buiten te spelen. Wanneer we terug komen in de klas is het tijd om te eten en drinken. Tijdens het eten en drinken hebben ze eerst wat tijd om stil en rustig aan het eten en drinken te beginnen, daarna kijken we naar een filmpje van huisje, boompje, beestje.

Waarin de ochtenden vaak dezelfde volgorde hebben, zien de middagen er vaak wat anders uit. Zo werken de kinderen gedurende acht weken aan een thema van IPC. we behandelen dan wereldoriënterende vakken en leren zo op spelenderwijs meer van de wereld om ons heen. Ook krijgen de kinderen op maandagmiddag kanjertraining, we leren hier welke kleur pet we op moeten zetten in situaties die zich op- en buiten school zich voordoen. Op de donderdagmiddag krijgen de kinderen Engels of verkeer.

We proberen in groep 3 nog veel dingen doormiddel van spel aan te bieden. Ook wordt er af en toe in de middagen gekozen in 'hoeken', op die manier kan ieder kind op zijn eigen niveau ontwikkelen.

Wij gaan er met elkaar, als muizenoren, een leuk en leerzaam jaar van maken!