Groep 1-2C

Welkom op de pagina van groep 1/2c

Onze klas bestaat op het moment uit 19 kinderen. Er zitten nu 5 kinderen in groep 1 en 14 in groep 2.
Op maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Thieske voor de groep, op woensdag en donderdag is juf Willemien er. Ook is juf Erica er regelmatig om kleine groepjes of kinderen individueel extra aandacht te geven.

De dag beginnen we meestal met een inloopmoment. De kinderen gaan dan zelfstandig aan het werk met iets dat klaar ligt bij hun groepje. Na de inloop gaan we in de kring. Dat is het moment waarop de kinderen iets kunnen vertellen, maar ook het moment om de dag te openen met zingen, bidden en een Bijbelverhaal.
Een belangrijk onderdeel van de dag is het spelen en werken. De kinderen kiezen dan of ze in een hoek gaan spelen of een werkje gaan kiezen dat wordt aangeboden.

Voor kleuters is bewegen erg belangrijk. Elk dagdeel zullen we naar buiten gaan. Of we gaan gymmen in de speelzaal. Dat doen we , vanaf de herfstvakantie, op dinsdag en op vrijdag. De gymspullen hiervoor mogen op school blijven hangen.

In de kring hebben we activiteiten die gericht zijn op taal en rekenen, maar ook op sociaal-emotionele ontwikkeling en andere ontwikkelingsgebieden.
We werken met de methode Kleuteruniversiteit. De speelse activiteiten uit deze methode passen bij een prentenboek waar we gedurende een aantal weken over werken.

Met elkaar maken we veel plezier en leren we spelenderwijs heel veel!