Groep 1-2B

Schooljaar 2019-2020

Welkom in de klas van "Kikker en zijn vriendjes". In onze groep zitten op dit moment 20 leerlingen. Daarvan zitten er acht in groep 1 en twaalf in groep 2.  In de komende periode zullen er nog een aantal kinderen bij komen. Op  dinsdag en vrijdag staat juf Anske voor de groep en Juf Conny is er op maandag, woensdag en donderdag.
Ook is juf Erica er regelmatig om kleine groepjes, of kinderen individueel extra aandacht te geven.

De dag beginnen we meestal met een inloopmoment. De kinderen gaan dan zelfstandig aan het werk met iets dat klaar ligt bij hun groepje. De juf geeft op dat moment één groepje extra aandacht.

Na de inloop gaan we in de kring. Dat is het moment waarop de kinderen wat kunnen vertellen, maar ook het moment om de dag te openen met zingen, bidden en een Bijbelverhaal.

In de kring doen we activiteiten die gericht zijn op taal en rekenen, maar ook op de sociaal-emotionele ontwikkeling en andere ontwikkelingsgebieden. Binnen IPC werken we met de methode Kleuteruniversiteit. De startactiviteit is een prentenboek en gedurende een aantal weken maken we kennis en leren we veel over een bepaald onderwerp.
Op de leerwand in onze klas laten we zien wat het thema is, wat we er al van weten en wat we nog willen leren. Door middel van activiteiten rondom het thema proberen we antwoorden te vinden op al onze vragen. Ook het creatieve gedeelte wordt hierbij niet vergeten:
De kinderen maken een werkje, waarbij verschillende technieken aan bod komen, spelen met ontwikkelingsmateriaal of kiezen de hoeken. Alles komt aan bod.
Aan het eind van de periode sluiten we het thema dan met elkaar af.

Voor kleuters is bewegen erg belangrijk. Elk dagdeel zullen we naar buiten gaan. Daarnaast gymmen we vanaf de herfstvakantie 2 keer per week in de speelzaal.

Duidelijk is wel dat we veel plezier hebben met elkaar en spelenderwijs ook heel veel leren!